Suositut kompostointikurssit jatkuvat syksyllä

on

Syksy on hyvä aika aloittaa kompostointi puutarhassa. Pienestäkin pihasta kertyy syystöiden aikaan yllättävän paljon nuutuneita kasveja, lehtiä ja muuta kompostiin kelpaavaa.

YTV Jätehuolto tarjoaa syys-lokakuussa maksuttomia ja kaikille avoimia kompostointikursseja Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Kursseilla perehdytään käytännönläheisesti kompostoinnin perusteisiin. Yksi kurssi kestää pari tuntia yhtenä iltana.

Kevään 2008 kurssit olivat suosittuja, 25 kurssille osallistui yli 400 kuulijaa. ”Oli todella iloinen yllätys, että osanottajien määrä lähes kolminkertaistui edellisvuoteen verrattuna,” iloitsee puutarha- ja ympäristöneuvoja Kirsi Tuominen Uudenmaan Martoista.

Maksuttoman kurssin voi tilata myös itse kokoamalleen ryhmälle. Muiden muassa omakotiyhdistykset ja siirtolapuutarhurit ovat löytäneet palvelun.

Kompostointi on jokamiehen keino hillitä ilmastonmuutosta. Sekajätteen mukana kaatopaikalle päätyvä puutarha- ja biojäte tuottaa hapettomasti mädätessään metaania, joka on voimakas kasvihuonekaasu. Kompostissa eloperäinen jäte hajoaa luonnonmukaisesti ravinteiksi, vedeksi ja hiilidioksidiksi. Valmis komposti on myös erinomainen maanparannusaine puutarhaan.

Kompostointikurssien tarkemmat tiedot ja aikataulu löytyvät YTV:n nettisivuilta.

Kompostointikursseja ovat järjestämässä Helsingin, Espoon ja Vantaan ympäristökeskukset, Kauniaisten kaupunki, Kirkkonummen kunta, Gardenia, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus, Uudenmaan Martat ja YTV.

Lisätietoa:
YTV Jätehuollon kompostointisivut internetissä ja YTV:n jäteneuvonta, sähköposti jate.neuvonta(at)ytv.fi tai ympäristöasiantuntija Minna Partti puh. (09) 156 1661
Uudenmaan Martat puutarha- ja ympäristöneuvoja Kirsi Tuominen puh. 050 353 2200
Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen neuvontatilaukset puh. (09) 3108 8713
Muita linkkejä:http://www.ytv.fi/FIN/fiksu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s