Sauva5 -sauvakävely tapahtuma 8.3.

on

Sauva5 sauvakävelytapahtuman idea syntyi joulukuussa 2006 leikkipuistossa alueen kotiäitien kanssa keskustellessa hartioiden ja selän rasittumisesta lasten kantamisen ja kotitotöiden vuoksi. Kerroin Sauva5 ideastani muutamalle laajasalolaiselle ystävälleni ja he rohkaisivat ja auttoivat minua idean toteuttamisessa.

Tapahtumaan osallistui vuosi sitten lähes 160 henkeä. Laajasalon kirkon kellojen soidessa 8.3. kello 18.00 kävelemään lähti 146 innokasta sauvojaa. Helsingin ladusta paikalla oli 5 jäsentä ja 42 paria sauvoja, joista vain 8 paria jäi vuokraamatta. Vanhin osallistuja oli Helsingin Ladun yli 80-vuotias Joonas ja nuorin oli vaunuissa nukkuva Emilia 5 kk. Laajasaloon perustettiin Sauva5 -niminen kävelyklubi naistenpäivän kävelyenergian innoittamana ja perinteinen toukokuun lopun Laajasalopäivä sai ohjelmaansa Sauva5 Laajasalokävelyn.

Tänä vuonna tapahtumaa ovat järjestämässä Roihuvuoren seurakunta (Laajasalon kirkko), Partiolippukunta Meritähdet, Laajasalon naisvoimistelijat, Punaisen Ristin Laajasalon osasto, Laajasalo-Degerö Seura, Lions Club Helsinki-Revonsalmi, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Laajasalon paikallisyhdistys, leikkipuisto Kiiltomato ja Helsingin Latu sekä mieskuoro Könsikkäät ja tukemassa K-Supermarket Laajasalo sekä Valio ja Meira.

Tapahtumassa yhdistyivät iloinen yhdessä tekeminen, eri järjestöjen vuorovaikutus ja yhteistyö, tapahtuma tuo esiin aluedemokratiaa – järjestöt ja toimijat yhteisen asian puolesta, alueen asukkaiden hyväksi – huviksi ja hyödyksi. Sauva5 on erilainen naistenpäivätapahtuma ja erilainen kaupunginosatapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna lauantaina 8.3. kello 16. 00 alkaen.

Terveisin, Marika Kaipainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s