Helsingin juhlaviikot käynnistyvät

on

Perinteiset Helsingin juhlaviikot pyörähtävät käyntiin jälleen perjantaina. 17.8.-2.9.2007. välisenä aikana järjestetään lukuisia tapahtumia, joista useat ovat myös ilmaisia. Ohessa muutama poiminta mittavasta ohjelmistosta:

Huvilan ilmaispäivä
Kaiken maailman musiikkia nonstoppina iltapäivästä iltaan, ohjaksissa musiikin moniottelija Pekka Kuusisto. Ilmaispäivä on kaiken ikäisille.

Las Meninas
Espanjalaisen Manolo Valdésin pronssiveistosten sarja Las Meninas valtaa Esplanadin puiston koko kesäksi.

1000 perhettä – maailman perhealbumi
Calokuvaaja Uwe Ommer kiersi neljän vuoden aikana viidessä maanosassa, yhteensä 130 maassa, ja ikuisti filmille tuhat ainutlaatuista perhepotrettia. Näyttelyn tuhannesta kuvasta Tokoinrannassa on esillä 50 kappaletta.

Oi maamme!
Valokuvaajat suomalaisuuden tulkkeina. Tennispalatsissa esillä oleva valokuvanäyttely levittäytyy Juhlaviikkojen ajaksi Lasipalatsinaukiolle, osaksi ydinkeskustan katunäkymää.

Kinopiha
Lasipalatsin aukion ulkoilmanäytöksissä nähdään elokuvia eri aikakausilta ja tyylisuunnilta kolmena festivaaliviikonloppuna. Samalla virittäydytään Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin syyskuisiin 20-vuotisjuhliin.

Mestarimaalarin täydellinen ympyrä
Astu sisään keskiaikaiseen kappeliin, jossa italialainen taidemaalari Giotto di Bondone (1267-1337) kertoo sadalla kuvallaan pyhyydestä ja pahuudesta. Näyttelyyn voi tutustua myös opastetuilla kierroksilla, luennoilla sekä draama- ja kuvataidetyöpajoissa.

Runokuu
Lyriikkaa klubeilla, kirkoissa, raiteilla ja luontopoluilla. Vauvoja runokylpylässä ja rocklyyrikoita runokeikalla. Runohulinaa runomarkkinoilla, poetiikkakonferenssissa pohdinnan aiheena runon vastuu ja vastuuttomuus. Seuraa Runoraatia tai pistäydy pysäkillä.

Taiteiden yö
Perinteinen kaupunkitapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa perjantaina, jotta taiteesta voisi nauttia koko yön. Yhdeksästoista Taiteiden yö tarjoaa yli 200 tapahtumaa keskustassa ja esikaupunkialueilla.

Art goes Kapakka

Art goes Kapakka tuo huipputaiteilijat lähelle yleisöä: taide menee kapakkaan – mene sinäkin! Kymmenen päivää korkeatasoista taidetta, kiinnostavia tiedeluentoja ja maukkaita makunautintoja Helsingin klubeissa, ravintoloissa ja kahviloissa.

Kannattaa käydä myös itse tutustumassa tarjontaan juhlaviikkojen sivuilla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s