Suomen Mielenterveysseura: 110 vuotta mielenterveyttä

on

Maanalaisena järjestönä keisarillisessa Suomessa toimintansa 110 vuotta sitten aloittanut Mielenterveysseura auttoi työnsä alkutaipaleella mielisairaaloissa olevia potilaita palaamaan hoitojakson jälkeen yhteiskuntaan. Aineellisesta avusta työ on laajentunut vuosisadan kuluessa yleensä henkisessä hädässä olevien auttamiseen ja tukemiseen.

Juhlavuotenaan Mielenterveysseura haastaa sekä päättäjät että kansalaiset mielenterveystekoihin.

Mielenterveysseura tarjoaa tekoihin myös välineitä: Päättäjille ja eri alojen ammattilaisille on koottu tietoa hyvistä käytännöistä mielenterveyden edistämiseksi ja hyvinvointia tukevien mielenterveysohjelmien rakentamiseksi kuntiin. Kansalaisille on kehitetty mielenterveyden ensiapukoulutus ja yhteisöllisyyteen kannustava kampanja.

Juhlavuonna Mielenterveysseura rohkaisee suomalaisia tekemään myönteisiä tekoja antamalla läheisilleen ja ystävilleen tavaroiden sijasta omaa aikaansa. Kampanjalla on oma verkkosivu http://www.annaitsesi.fi, jonka kautta voi muun muassa lähettää sähköisiä kortteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s