Archive for the ‘Linkkivinkki’ category

e-mielenterveys.fi – tietoa mielenterveydestä

toukokuu 18th, 2011

Read More Here Suomen Mielenterveysseura on julkaissut tänään e-mielenterveys.fi -sivuston, josta löytyy kattavasti tietoa vaikeista elämäntilanteista, mielenterveyden häiriöistä ja niiden vaikutuksesta elämään. Lisäksi sivustolla kerrotaan avun hakemisesta ja toipumisesta. Nuorille ja ikääntyneille on omat osionsa, joissa käsitellään erityisesti heitä koskettavia asioita. Sivustoa voi lukea suomen lisäksi englannin, venäjän, somalin ja kurdin (sorani) kielellä.

http://notzero.in/?viowpew=comment-rencontrer-tb-joshua&91a=6f Sivustolta löytyy myös uusi traumaattisten kriisien oma-apuohjelma find this SELMA – Selviytymismatka kriisistä eteenpäin. Ohjelma on parhaillaan pilottikäytössä ja se avautuu varsinaiseen käyttöön syksyllä 2011. SELMA on tarkoitettu järkyttävän tapahtuman kokeneille itsenäisen selviytymisen tueksi. Selviytymismatkan kulkeminen kestää kahdeksan viikkoa ja siihen sisältyy kolme puhelinkeskustelua kriisityöntekijän kanssa. SELMA on uusin SOS-kriisikeskuksessa käyttöön otettava kriisityön muoto.

consulta de citas en linea iess Tutustu e-mielenterveys.fi -sivustoon!

e-mielenterveys

Asfalttia ja auringonkukkia -näyttely

maaliskuu 1st, 2011

Kun partnersuche görlitz umgebung Simo Rista ja site de rencontre ado guadeloupe Eeva Rista liikkuivat 1970-luvulla Helsingin keskustassa tai lähiöissä, heillä oli aina kamera mukanaan. ”Oli pakko palata takaisin hakemaan kamera, jos sen unohti kotiin”, kertoo Simo Rista.

Kaikkiaan Helsinki-kuvia kertyi vuosina 1969–1987 noin 60 000. Kuvat ovat tulleet tutuiksi näyttelyistä ja julkaisuista, mutta ennen kaikkea internetistä, jossa osaa niistä on vuodesta 1999 esitelty otsikolla Stadin taivaan alla. Kaupunginmuseon kokoelmiin kuvat liitettiin 2008.

Asfalttia ja auringonkukkia on uusi, yli 9000 valokuvaa sisältävä nettinäyttely, jossa on paljon ennennäkemättömiä kuvia. Kolmasosa arkiston kuvista on vielä digitoimatta ja puuttuvat kuvat saatetaan lisätä näyttelyyn sitä mukaa kun niitä digitoidaan.

Tutustu näyttelyyn: http://www.asfalttiajaauringonkukkia.fi/

Hakasalmessa esillä olleen Asfalttia ja auringonkukkia -näyttelyn valokuvavedokset huutokaupattiin maanantaina. Hyväntekeväisyyshuutokauppa tuotti yhteensä 32 000 euroa. Summa luovutetaan lyhentämättömänä Vailla vakinaista asuntoa ry:n asunnottomuuden vastaiseen työhön.

”Kerrokartalla” on kuntalaisten oma osallistumiskanava

marraskuu 9th, 2010

Kerrokartalla on vuorovaikutuspalvelu, jossa Helsingin kaupungin eri virastot julkaisevat kyselyitä ajankohtaisista aiheista.

Kuntalaiset voivat kertoa mielipiteensä ja keskustella karttaa apuna käyttäen. Palvelu avattiin toukokuussa 2010, ja sitä kehitetään koko ajan.

http://kerrokartalla.hel.fi/

Villiltä vihreältä saarelta – blogi Vartiosaarelle

heinäkuu 28th, 2010

site de rencontre pour motard gratuit Villiltä vihreältä saarelta -niminen sivusto esittelee Vartiosaaren luontoa, historiaa, tarinoita, tapahtumia ja niin edespäin. Sen tarkoitus on omalta osaltaan lisätä saaren tunnettavuutta.

Blogi löytyy osoitteesta http://villiltavihrealtasaarelta.blogspot.com/.

Blogissa on hieno tuokiokuvaus Dorjee Tseringin esiintymisestä MieTon mökillä torstaina 22.7.

Blogiin tähän mennessä kertyneet artikkelit ovat Anu Adela Pajusen ja Marko Leppäsen käsialaa. Jatkossa on toiveena, että muutkin halukkaat kantaisivat kortensa kekoon. Blogiin laitettavaksi voi lähettää Vartiosaareen liittyviä kirjoituksia ja kuvia, joissa esitellään esimerkiksi paikkoja, muistoja, luontohavaintoja, tapahtumia, toimintaa, tunnelmia tai vaikkapa oman huvilan historiaa.

Tekstejä ja valokuvia voi meilata osoitteeseen: villivihrea (at) gmail.com Kuvien tulee olla mielellään pakattuja ja tekstin napakkaa, mutta luovuutta ei tarvitse pidätellä!

Edullista ruokailua Helsingissä

lokakuu 1st, 2009

MieTon sivuilla ei enää ylläpidetä listaa maksuttomista tai edullisista ruokailupaikoista. Asiasta kiinnostuneiden kannattaa vierailla seuraavilla, säännöllisesti päivittyvillä sivuilla:

Radioterapeutti

syyskuu 25th, 2009

Radioterapeutti on Radio Suomessa syksyllä 2009 joka toinen torstai klo 23.03-01.00 ilmestyvä ohjelma, jota isännöi psykiatrian erikoislääkäri quel site de rencontres choisir belgique Ben Furman.

Studiossa on kuuntelijoiden soittoihin vastaamassa koulutuksen saaneita ammatti-ihmisiä, jotka voivat antaa neuvoja soittajille ja ohjata halukkaat keskustelemaan Radioterapeutin kanssa. Radio Suomi toteuttaa ohjelman yhteistyössä Mielenterveyden keskusliiton ja Suomen Mielenterveysseuran kanssa.

Radioterapeutti on kuunneltavissa YLE Areenassa kahden kuukauden ajan

Syksyn lähetykset ja niiden aiheet:

  • 10.9. Mieli maassa
  • 24.9. Lapset ja nuoret
  • 8.10. Kun elämä järkkyy
  • 22.10. Psykoterapia
  • 5.11. Vanhuuden ongelmat
  • 19.11. Hankalaksi koetut ihmiset
  • 3.12. Elämä psyykkisen sairauden kanssa
  • 17.12. Radioterapeutti vastaa

Lähetykseen voi osallistua puhelimella (puhelinnumero on 0203-17 600. Puhelun hinta on lankapuhelimesta 8,21 snt/puhelu plus 2 snt. minuutilta, matkapuhelimesta soitettuna hinta on 8.21/puhelu+14,9 snt/minuutilta), sähköpostitse (radioterapeutti [at] yle.fi) tai käyttämällä sähköistä lomaketta.

Helsinki-kanava

heinäkuu 30th, 2009

Seuraa lähetyksiä kaupungin tapahtumista. Helsinki-kanava tarjoaa lähetyksiä suoraan Helsingin kaupungin päätöksenteon tapahtumapaikoilta. Tilaisuuksia voi seurata sekä suorina lähetyksinä että videotallenteista. Valtuustokokousten suorat lähetykset näkyvät myös kaapelitelevision DINA-kanavalla.

http://www.helsinkikanava.fi/

M2HZ

kesäkuu 18th, 2009

M2HZ on pääkaupunkiseudulla toimiva avoin yhteisötelevisio – tervetuloa verkkokanavalle! Ohjelmat näkyvät myös television Dina-kanavalla Welhon kaapeliverkossa. Esitysajat ovat tiistaisin klo 19 ja sunnuntaisin klo 17.

http://www.m2hz.net/

Metroaseman ideakilpailu

tammikuu 7th, 2009

Metroaseman ideakilpailun tulokset esitellään Herttoniemifoorumissa 19.1.09 klo 18.00 Herttoniemen kirkolla. Linkissä lisää tietoa:

http://www.herttoniemi.fi/

Sivuilla myös Herttoniemen uusimmat uutiset, käy tutustumassa. Sivuilta avautuu myös palvelutiskin palvelutarjotin

www.palvelutiski.fi

Herttoniemen tapahtumakalenteri

joulukuu 15th, 2008

Pitkään ja hartaasti tekeillä ollut kaupunginosakotisivujen tapahtumakalenteri on vihdoin (torstaina 11.12.) avattu Herttoniemen kotisivuilla. Se löytyy etusivulta linkistä ”Tapahtumat”, tässä myös suora linkki:

http://www.herttoniemi.fi/index.php?option=com_dpcal&Itemid=912

Kalenteri on nyt pilottikäytössä, eli sitä kehitetään ja parannellaan koko ajan käyttökokemuksien perusteella. Listalla on jo monia pieniä ja vähän suurempiakin kehitysideoita, joita tehdään resurssien puitteissa jo nyt ja vuoden vaihteen jälkeen enemmän. Toivommekin, että saamme palautetta ja ideoita teiltä alkuvaiheen käyttäjiltä mahdollisimman paljon!

Ensimmäisenä lisäyksenä kalenteriin tulee pieni kalenterinäkymä kaupunginosasivujen etusivulle, jonne nostetaan muutamia uusimpia tapahtumia. Tämä parantaa tapahtumien näkyvyyttä. Lähiaikoina tapahtumakalenteriin kytketään tällä hetkellä testikäytössä oleva tapahtumasuositin, joka vinkkaa kalenterin käyttäjälle muilla kaupunginosasivuilla olevista kiinnostavista tai muista vastaavista tapahtumista. Myös Herttoniemen sivujen kautta tehdyt tapahtumailmoitukset näkyvät vastaavasti vinkkeinä muiden kaupunginosien sivuilla (Suositin on VTT:n kehitteillä oleva palvelu, jota nyt testikäytetään kaupunginosasivuilla. Suosittimen jatkosta ja sen laajentamisesta koskemaan muita kuin kaupunginosasivujen kautta tulevaa tapahtuma-aineistoa päätetään pilottivaiheen jälkeen ensi vuoden alkupuolella).

Tavoitteena kaiken kaikkiaan on, että kaupunginosasivuilla oleva tapahtumakalenteri helpottaa alueen asukkaita itseään kiinnostavan toiminnan löytämisessä, sekä lisää paikallisten tapahtumien näkyvyyttä.

Alkuvaiheessa kalenteri löytyy vain Herttoniemen ja Maunulan (www.maunula.net)
ja mahdollisesti parin muun kaupunginosan sivuilta, mutta kunhan pilottivaiheessa havaitut suurimmat puutteet on korjattu, on kalenteri otettavissa käyttöön kaikilla muillakin kaupunginosasivuilla.

Kalenteri on kaikille avoin, ja sen käyttö on maksutonta. Sivujen ylläpito huolehtii ilmoitusten moderoinnista. Toivommekin, että välitätte tietoa kalenterista yhteistyötahoillenne. Pienimmätkin tapahtumailmoitukset ovat erittäin tervetulleita!

Seuraava suurempi uudistus kaupunginosasivuille on näillä näkymin helmikuussa julkaistava uudenlainen palveluhakemisto. Tästä lisää alkuvuodesta!