Archive for the ‘Koulutukset ja kurssit’ category

Ei miksi, vaan miten

syyskuu 21st, 2011

Kaipa uuden ryhmän kanssa pienelle henkiselle matkalle lähtemistä voisi jopa seikkailuksi kutsua. Se ei ehkä ole seikkailu isolla s-kirjaimella monenkaan mielestä, mutta elämää muuttavia tapahtumia siellä voi sattua.

Lähdimme Voimavara-kurssille osanottajien kanssa eräänlaiselle yhteiselle matkalle, vaikka jokainen kulki ryhmässä omaa taivaltaan. Kurssi antaa raamit ja suunnan, mutta mitä kurssin aikana antaa ja sallii tapahtua, on jokaisella itsellä hallussaan. Tarkoitus ei ole velloa ongelmissa, vaan kulkea kohti ratkaisuja. Antaa uusien ideoiden vallata ajatuksia ja tilaa elämässä.

Voimavaroja lupaileva kurssi kuulostaa ehkä jopa hieman mahtipontiselta. Eikä kukaan niitä varmuudella voi luvatakaan, koska jokainen antaa voimavarojen synnyn mahdollisuuden itselleen. Aidot voimavarat lähtevät liikkeelle itsetuntemuksesta. On tiedettävä mitä haluaa ja mitä tarvitsee, jotta voi valita oikein. Kuten eräs ryhmäläinen asian ilmaisi: “On hyvä pysähtyä miettimään onko toive aito ja omani, vai tuleeko se ulkopuolelta.”

» Read more: Ei miksi, vaan miten

Voimavarakurssi työttömille

elokuu 23rd, 2011

sistema de citas inhrr HUOM! Kurssille mahtuu vielä. Ilmoittautumisia otetaan vastaan torstaihin 8.9. asti.

Kaakkois-Helsingin mielenterveysseura MieTo ry järjestää rencontres gratuite 81 10.-12. & 14.9.2011 (klo 10-16) yhteistyössä Almonda valmennus Oy:n kanssa voimavarakurssin työttömille. Kurssi pidetään MieTo ry:n toimitilassa Roihuvuoren kirjaston alakerrassa (10.-11.9.) sekä Vartiosaaressa (12. ja 14.9.) ja se on osallistujille ilmainen.

premier message original site de rencontre Kurssilla keskitytään löytämään itselle sopivia tapoja pitää huolta omasta hyvinvoinnista
Kurssin neljän päivän aikana kartoitetaan oma lähtötilanne ja lähdetään rakentamaan sen pohjalta omaa henkilökohtaista hyvinvointisuunnitelmaa. Aihepiirejä ovat erilaiset tavat kasvattaa hyvää oloa, omien elämänsaavutusten hyödyntäminen, itseä innostavan tavoitteen rakentaminen ja sen suunnitteleminen, itsetunnon kasvattaminen sekä hetkessä olemisen hyödyt.

have a peek here Kurssille otetaan kymmenen osallistujaa. Kurssi pidetään, jos osallistujia on vähintään 6.
Osallistujat otetaan kurssille ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistumiskriteerinä työikäisyys, mutta tällä hetkellä työmarkkinoiden ulkopuolella oleminen.  site de rencontre professionnelle maroc Helsinkiläiset työttömät voivat osallistua kursille menettämättä työttömyysturvaa (Helsingin TE-toimiston päätös).

site rencontre dans l'ouest Ilmoittautuminen 2.9 mennessä mieluiten sähköpostilla heidi (at) almonda.fi tai puhelimitse 045 1272781 tekstiviestillä. Ohjaajan työn luonteen vuoksi puhelimeen vastaaminen on ajoittain hankalaa. Kerrothan ilmoittautuessa, jos olet MieTon:n jäsen.

Kurssin ohjaa henkinen valmentaja, työnohjaaja Heidi Helander-Hyvönen.

Kurssiin sisältyy venekuljetukset Vartiosaareen Reposalmen rannasta, aamupala, välipala (hedelmiä, keksiä, kahvia, teetä), materiaalit sekä ohjaus. Omat lounastarpeet voi ottaa mukaan. Saaressa on jääkaappi sekä ruoan laitto mahdollisuus. Reposalmen rantaan pääsee Herttoniemestä busseilla 88 ja 89. Jää pois kiiltomadonpolku pysäkillä ja kävele rantaan “Reposalmentie 1”-kyltin suuntaan. Vene saareen lähtee aamuisin klo 10 Reposalmen laiturilta.

Voimavarakurssi työttömille Vartiosaaressa (pdf-esite)

kurssimainos

Mindfulness-polku Vartiosaaressa

kesäkuu 8th, 2011

7.7. (klo 14-n.16.30) on mahdollisuus tulla mukaan Helsingin Vartiosaareen Mieto ry:n mökin ympäristöön kokeilemaan Mindfulness-polkua.

Kaksituntinen ”polku” tutustuttaa Mindfulness meditointiin ja filosofiaan omalla tahdilla ohjatusti. Aloitamme puolituntisella ryhmän yhteisellä Mindfulness-tekniikkaan perehtymisellä, jonka jälkeen jokainen voi kokeilla aistejaan luonnossa annettujen tehtävien avustuksella. Voit halutessasi kokeilla aistia tätä hetkeä myös uiden. Otathan silloin uima-asun ja pyyhkeen itse mukaan. Sauna ei välttämättä ole lämmin. Jokainen vastaa uimisesta itse. Paikalla ei ole uimavalvojaa.

MieTo ry:n mökki sijaitsee niemen kärjessä Tammisaloa vastapäätä. Meri molemmilla puolilla rantoineen antavat mahdollisuuden rauhalliseen ja hiljaiseen hetkessä olemiseen. Sateen sattuessa on mökissäkin hienot maisemat rauhoittumiselle. Myös grillikatosta voi käyttää sateen sattuessa.

Merellä tuulee useimmiten vaikka aurinko paistaisi. Varaathan itsellesi jotain lämmintä mukaan. Mukaan kannattaa ottaa myös vesipullo ja ehkä pientä evästä.

Venekuljetuksen vuoksi on tärkeää, että jokainen ilmoittautuu etukäteen. here are the findings Voit ilmoittautua soittamalla 045 1272781 (Heidi) tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen almonda (at) almonda.fi. Huomaathan, että saat vahvistuksen ilmoittautumisestasi selkeine toimintaohjeineen, jotta tiedät sähköpostitse tehdyn ilmoittautumisen tulleen perille.

Lähdemme Vartiosaareen klo 14 Reposalmen rannasta Laajasalosta. Pääsemme saareen ja takaisin noin kello 16.30 yhteisellä venekuljetuksella. Tulethan paikalle ajoissa. Bussimatka Herttoniemestä (bussit 88 ja 89) kestää n. 10 min. Jää pois Kiiltomadonpolku-pysäkillä.

look at this site Hinta 12€ (sis alv 23%). Osallistuminen maksetaan etukäteen. Jos olet MieTo ry:n jäsen, maksaa MieTo osallistumismaksusi. Muistathan ilmoittaa jäsenyytesi ilmoittautuessasi.

Alle 7 päivää ennen tapahtuman alkua tapahtuvista peruutuksista, peritään varausmaksuna 50% maksusta. Mikäli tapahtuma peruuntuu järjestäjistä johtuvista syistä, järjestäjä korvaa uuden tapahtuman tai maksetut maksut osallistujalle, osallistujan oman valinnan mukaan. Kaikki oikeudet pidätetään.

Lue lisää tapahtumasta: http://www.almonda.fi/kurssit.html

Löydä oma tarinasi kuntoutuskurssi masentuneille nuorille aikuisille

tammikuu 14th, 2011

partnervermittlung yupin Löydä oma tarinasi ® – ryhmä nuorille aikuisille
Kelan kurssikoodi 39861

Ryhmä on tarkoitettu 18–30-vuotiaille, niin maahanmuuttajataustaisille kuin kantaväestöön kuuluville nuorille aikuisille, joilla on diagnostisoitu masennus.

Ryhmä käynnistyy 11.5.2011 ja kokoontuu 17 kertaa keskiviikkoisin klo 16-19 Helsingin SOS-kriisikeskuksessa. Ryhmän lisäksi osallistujien kanssa käydään yksilökeskusteluja.

Tavoitteena on

 • ehkäistä masennuksen syventymistä ja lieventää ahdistuneisuutta
 • tukea työ-, opiskelu- ja toimintakykyä
 • saada keinoja masennuksen hoitoon
 • vahvistaa voimavaroja ja kehittää itsetuntemusta
 • selkiyttää tulevaisuuden suunnitelmia
 • selvittää jatkotuen tarvetta.

Hakuaika pättyy 16.2.2011. Ryhmään hakeutumiseksi tarvitaan lääkärin B-lausunto.

Lisätietoja kurssin esitteestä (pdf)

http://latinmixx.com/mamamiya/2218 Lisätietoja
Camilla Djupsund, varhaiskuntoutuksen suunnittelija, SOS-kriisikeskus
gsm 040 354 8040
s-posti: etunimi.sukunimi(at)mielenterveysseura.fi

Digikuvauskurssi

tammikuu 13th, 2011

Tule mukaan ja kesytä kamerasi.

Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka ovat todenneet, että digikamera ei aina tottelekaan omistajaansa. Vaikka pikselit riittävät jotenkin kuvista puuttuu ilmeikkyyttä. Joskus digikuvaamisesta tulee räpsimistä, jossa iloa tuottaa vain se, että epäonnistuneista kuvista ei tarvitse maksaa.

Kurssin tavoitteena on kesyttää digikamera ottamaan parempia kuvia. Kurssilla tutustutaan kameran säätöihin ja opitaan arvioimaan millaisia asetuksia eri kuvausolosuhteet ja -tilanteet edellyttävät. Kurssilla ei opetella pänttäämällä, vaan tekemällä ja kokeilemalla. Kurssin jälkeen tunnemme oman kameran ominaisuudet ja osaamme muuttaa kameran perusasetuksia sekä osaamme ottaa kuvia huomioiden erilaiset kuvausolosuhteet.

Käsiteltäviä asioita mm.

Digikuvan pikselimäärän ja pakkauksen määritys, ISO-herkkyys, valkotasapaino, sommittelu ja rajaaminen, kameran kuvausohjelmat, aukon ja suljinajan merkitys, tarkentaminen, syvyysterävyys, maisema-, henkilö- ja makrokuvaus, salaman hyödyntäminen.

Ota oma kamera mukaan kurssille. Muista ladata akku.

Aloitamme keskiviikkona 19.1. klo 17.30 MieTon toimitilalla (Roihuvuorentie 2, kirjaston alakerta). Jatkossa tapaamiset on tarkoitus pitää torstaisin. Kurssi on maksuton.

Tervetuloa. Opettajana toimii Kari Väisänen, p. 050 529 3250

Turvallisuudesta arjen hyvinvointia -luentosarja alkaa

elokuu 24th, 2010

Luentosarja herättää keskustelua turvallisesta arjesta ja järjestetään neljänä peräkkäisenä torstaina kulttuurikeskus Stoassa klo 18-20.

Turvallinen arki on jokaisen oikeus. Julkisella päätöksenteolla ja yhtä lailla omilla valinnoilla voidaan vaikuttaa henkilökohtaiseen turvallisuuteen. Turvallinen koti ja elinympäristö ovat hyvinvoinnin perusta. Tunnetko sinä olosi turvalliseksi? Teemaa tarkastellaan fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen turvallisuuden näkökulmasta niin yhteiskunnallisella, kunnallisella kuin yksilötasollakin.

Luentosarja on suunniteltu ja toteutetaan yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran, Helsingin suomenkielisen työväenopiston, Y-Säätiön, Nuorisosäätiön, Asukasliiton, Vantaan Nuoret Asujat ry:n ja Nuoret Asujat Stadissa ry:n kanssa.

Ensimmäisellä luentokerralla 16.9. järjestetään STOAn aulassa lisäksi turvallisuusaiheiset klo 17-19 minimessut, joilla esittäytyvät luentosarjan taustajärjestöt, muita järjestöjä ja muun muassa lähiöpoliisi.

Turvallisuudesta arjen hyvinvointia -luentosarjan ohjelma
Torstaisin klo 18.00–20.00
Stoa, luentosali, Turunlinnantie 1, Itäkeskus

16.9. Arjen turvaa – palvelevatko valtio ja kunta kansalaista?
Tarja Mankkinen, sisäasiainministeriön sisäisen turvallisuuden ohjelman sihteeristön päällikkö
Kommenttipuheenvuoro: helsinkiläisten arkiturvallisuus, itäisen poliisipiirin lähipoliisi

23.9. Tunnetko kotisi ja kaupunkisi turvalliseksi?
Sirpa Hopiavuori, Ensi- ja turvakotien liitto
Kommenttipuheenvuoro: jalkautuvan turvallisuustyön keinot turvallisuuden edistämisessä, projektivastaava Päivi Männistö, Lähityö-hanke, Helsingin kaupungin sosiaalivirasto

30.9. Vaikuta asumiseesi ja voi hyvin
Puheenjohtaja Pertti Villo, Asukasliitto
Kommenttipuheenvuoro: asukastilojen merkitys hyvinvoinnille VL Inkeri Rehtilä

7.10. Turvallisessakin kodissa tapahtuu
Veteraanipalomies Martti Rantanen

Vapaa pääsy – Tervetuloa!

Mielen voimaa -kurssi nuorille aikuisille

toukokuu 17th, 2010

MIELEN VOIMAA -kurssi nuorille aikuisille (18-29v)

Kurssi on tarkoitettu 18-29-vuotiaille nuorille, jotka kokevat alakuloa, väsymystä, yksinäisyyttä, ahdistusta tai jännittämistä ja haluavat tulla pohtimaan elämäntilannettaan toisten samanikäisten kanssa. Vertaistukiryhmässä käsitellään osallistujille ajankohtaisia asioita kuten mielialaa, ujoutta, yksinäisyyttä, sosiaalista jännittämistä, opiskelua/työtä, paineita, keinoja jaksamisen lisäämiseksi ja elämänilon löytämistä ja säilyttämistä. Ryhmäläisten toiveet otetaan huomioon ryhmän sisältöä suunniteltaessa.

Ryhmän koko: 8-10 henkilöä.
Menetelmät: keskustelut, luovat menetelmät, liikunta ja ulkoilu

Tavoitteet:

 • ehkäistä masennusta, ahdistuneisuutta, yksinäisyyttä
 • lievittää sosiaalista jännittämistä ja vahvistaa sosiaalisia taitoja
 • vahvistaa itsetuntemusta ja elämänotetta
 • tukea voimavaroja ja selviytymistä
 • etsiä elämäniloa ja virkistäytyä

Kurssin aikataulu: 1. jakso 29.5.-1.6.2010 ja 2. jakso 28.-30.8.2010
Paikka: Solvallan urheiluopisto, Espoo
Hinta: Kurssiin sisältyy maksuton majoitus 2-3 hengen huoneissa sekä aamiaiset ja lounaat. Sen sijaan matkat ja päivälliset (á 10,50eur) tulee itse kustantaa.

Ohjaajina toimivat sairaanhoitaja, draamaohjaaja Santtu Malm sekä sosiaalipsykologi Elina Mäenpää. Ryhmän järjestää Suomen Mielenterveysseura/Varhaiskuntoutus.

Lisätiedot ja hakulomakkeet: Elina Mäenpää puh. (09) 61551 739 tai 040 740 6001 elina.maenpaa (at) mielenterveysseura.fi

SMS logo

Ahdingosta eteenpäin – Elämää konkurssin jälkeen

maaliskuu 2nd, 2010

Ahdingosta eteenpäin – Elämää konkurssin jälkeen on Suomen Mielenterveysseuran varhaiskuntoutuksen ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä.

Kursseille valitaan 8-10 henkilöä hakulomakkeen ja puhelinhaastattelun perusteella. Hakuaika päättyy 12.6.2010. Osallistuminen on maksutonta. Rahoituksesta vastaa Raha-automaattiyhdistys.

Tavoite

 • saada oma elämä, ihmissuhteet parempaan tasapainoon
 • ehkäistä uupumista ja työkyvyn alentumista
 • löytää keinoja stressin hallintaan ja rentoutumiseen ja omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen
 • löytää voimavaroja ja keinoja muuttuneen elämäntilanteen hallintaan
 • tukea omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen
 • elämäniloa elämään

Menetelmät
Keskustelut, alustukset ja toiminnalliset harjoitukset

Ohjaajat
Ohjaajina toimivat psykoterapeutti, varhaiskuntoutuksen suunnittelija Tapio Moilasheimo ja psykologi, psykoterapeutti Päivi Veikkola.

Ajankohdat
Lauantaisin klo 10-17.30 yhteensä kuusi kertaa: 4.9. / 25.9. / 16.10. / 6.11. / 27.11. / 18.12.

Paikka
Kokoontumispaikka on Suomen Mielenterveysseuran Koulutuskeskus Helsingissä, osoite Ratamestarinkatu 9 00520 Helsinki.

Lisätiedot
Tapio Moilasheimo puh. 09- 61551 703, 0400 86 3161, tapio.moilasheimo (at) mielenterveysseura.fi

Vertaisohjaajakurssi vapaaehtoisille

syyskuu 23rd, 2009

Kansalaisareena järjestää yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa vertaisohjaajakurssin vapaaehtoisille Kinaporin palvelukeskuksessa (Kinaporinkatu 9 A, 00500 Helsinki) maanantaisin 12.10 ja 19.10 sekä 2.11.2009 klo 15 – 18.

Kurssin tavoitteena on antaa perusvalmiudet vertaistuen ryhmien käynnistämiseen ja ohjaamiseen. Opetusmenetelminä ovat luennot, harjoitukset ja ryhmäkeskustelut. Kurssin kouluttajina ovat vapaaehtoistoiminnan ohjaaja Tea Tulikallio ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Saara Jäämies Helsingin kaupungilta sekä kurssin johtajana VTM Anitta Raitanen Kansalaisareenasta.

Kurssi on tarkoitettu helsinkiläisille vapaaehtoisille, järjestötoiminnassa mukana oleville sekä kaikille, jotka haluavat perehtyä vertaistukeen perustuvaan ryhmän toimintaan, erityisesti ikääntyvien parissa tehtävään vertais/tuki/toimintaan. Kurssi soveltuu myös ryhmässä jo toimiville ja on helsinkiläisille osanottajille maksuton.

Kurssimainos ja tarkempi ohjelma (pdf)

Lisätietoja ja ilmoittautuminen 2.10.2009 mennessä Saara Jäämies puh. (09) 310 73 662 tai Tea Tulikallio puh. (09) 310 24 189 tai Kansalaisareenaan kansalaisareena (at) kansalaisareena.fi tai netin kautta http://www.kansalaisareena.fi/toimintaa/koulutusilmoittautuminen.htm.

Suositut kompostointikurssit jatkuvat syksyllä

syyskuu 8th, 2008

Syksy on hyvä aika aloittaa kompostointi puutarhassa. Pienestäkin pihasta kertyy syystöiden aikaan yllättävän paljon nuutuneita kasveja, lehtiä ja muuta kompostiin kelpaavaa.

YTV Jätehuolto tarjoaa syys-lokakuussa maksuttomia ja kaikille avoimia kompostointikursseja Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Kursseilla perehdytään käytännönläheisesti kompostoinnin perusteisiin. Yksi kurssi kestää pari tuntia yhtenä iltana.

Kevään 2008 kurssit olivat suosittuja, 25 kurssille osallistui yli 400 kuulijaa. ”Oli todella iloinen yllätys, että osanottajien määrä lähes kolminkertaistui edellisvuoteen verrattuna,” iloitsee puutarha- ja ympäristöneuvoja Kirsi Tuominen Uudenmaan Martoista.

Maksuttoman kurssin voi tilata myös itse kokoamalleen ryhmälle. Muiden muassa omakotiyhdistykset ja siirtolapuutarhurit ovat löytäneet palvelun.

Kompostointi on jokamiehen keino hillitä ilmastonmuutosta. Sekajätteen mukana kaatopaikalle päätyvä puutarha- ja biojäte tuottaa hapettomasti mädätessään metaania, joka on voimakas kasvihuonekaasu. Kompostissa eloperäinen jäte hajoaa luonnonmukaisesti ravinteiksi, vedeksi ja hiilidioksidiksi. Valmis komposti on myös erinomainen maanparannusaine puutarhaan.

Kompostointikurssien tarkemmat tiedot ja aikataulu löytyvät YTV:n nettisivuilta.

Kompostointikursseja ovat järjestämässä Helsingin, Espoon ja Vantaan ympäristökeskukset, Kauniaisten kaupunki, Kirkkonummen kunta, Gardenia, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus, Uudenmaan Martat ja YTV.

Lisätietoa:
YTV Jätehuollon kompostointisivut internetissä ja YTV:n jäteneuvonta, sähköposti jate.neuvonta(at)ytv.fi tai ympäristöasiantuntija Minna Partti puh. (09) 156 1661
Uudenmaan Martat puutarha- ja ympäristöneuvoja Kirsi Tuominen puh. 050 353 2200
Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen neuvontatilaukset puh. (09) 3108 8713
Muita linkkejä:http://www.ytv.fi/FIN/fiksu