Archive for the ‘Heidin palsta’ category

Sivussa hiljaa

syyskuu 13th, 2014

can i hook up my verizon phone to straight talk Olen pitänyt pitkää taukoa kirjoittamisesta. Se ikään kuin jatkui luontaisesti kesästä. Kesää vietin hyvin rauhassa, olemalla, ihmettelemällä, päivistä nauttimalla. Oli ihanaa viettää aikataulutetun syksy/talvi/kevät kauden jälkeen kesää ilman suurempia suunnitelmia, rauhassa ja rentoutuen. Jotenkin hyvin luonnollisesti jäi päälle olotila missä enemmän katselee mitä ympärillä tapahtuu, kuin osallistuu siihen aktiivisesti.

marriage not dating 10 dramacool Maailma tuntuu olevan niin täynnä kaikenlaista huutajaa ja mielipiteen kertojaa, että tuntuu että hyvin harva enää kuuntelee toisia, vaan enemmän pidetään meteliä siitä omasta mielipiteestä. Jokaiseen asiaan tuntuu myös löytyvän ohje miten elää ja nämä otsikot vilisevät uutisvirrassa. Tuntuu paremmalle olla olematta mukana oman mielipiteen tyrkyttämisessä.

Olen kesän aikana myös kohdannut uusia terveyshaasteista, jotka eivät ole vielä ratkenneet, joten yritän parhaani mukaan kestää oireita ja yrittää elämää mahdollisimman normaalia elämää, vaikka se ajoittain on mahdotonta.

» Read more: Sivussa hiljaa

Makuaistin käyttäminen

kesäkuu 4th, 2014

Kesä on täynnä uutta satoa vihanneksista ja hedelmistä marjoihin ja sieniin. Tuleva satokausi avaa rennon ja maukkaan tavan olla läsnä hetkessä.

Tee itsellesi maistelulautanen. Täytä lautanen uuden kauden hedelmäpaloilla, marjoilla, vihanneksilla, juureksilla tai vaikka sillillä ja uusilla perunoilla. Anna itsellesi aikaa nauttia mauista. Keskity hetkeen. Pidä makupaloja suussa pidempään ja keskity siihen mille ne maistuvat.

Huomaa myös tuntemukset (ja muistot) joita maistaminen herättää.

Anna hetken olla sellainen kuin se on. Älä yritä muuttaa sitä. Älä yritä saavuttaa mitään. Vain ole, rentoudu ja nauti.

Muista ettei ole oikeaa eikä väärää tapaa kokea harjoitusta.

Leikittele erilaisilla vaihtoehdoilla! Osta vaikka kahden eri torikauppiaan perunoita tai erilaisia mansikka lajikkeita ja maistele rauhassa mitkä maistuvat sinun suussasi paremmalle. Voit hyödyntää maistelujen tuloksia ja vaikka pisteyttää eri lajikkeita. Sopii myös seuraleikiksi illanistujaisiin.

» Read more: Makuaistin käyttäminen

Tuntoaistiharjoituksia kesään

kesäkuu 4th, 2014

Tuntoaistia on helppoa hyödyntää kesällä hetkeen havahtumiseen.

go Kävele paljain jaloin!
Paljain jaloin kävellessä tunnet nurmikon, pienet kivet, rantahiekan. Puhumattakaan veden lämmöstä tai leikittelystä varpaiden välissä. Rantautuneet levänpalaset tuovat oman tunnelmansa, samoin ajelehtineet puunkappaleet ja simpukat ja isommat kivet. Voit vaikka istahtaa rannalle, laittaa jalat veteen. Sulkea silmät ja rauhassa tunnustella mitä varpaat ja jalkapohjat löytävät.

i loved this Tuuli iholla
Anna tuulen piirtää kuvioitaan ihoosi. Tunne ihokarvat, tunne auringon lämpö, tuulen viileys. Huomaa miten iho reagoi erilaisiin tilanteisiin.

http://h2epod.com/wp-content/uploads/astra-addon/astra-addon-5d1649692fa4c6-98793228.js?ver=1.8.7 Uiminen
Uidessa on hauska tunnustella kehoa. Normaalisti emme helposti huomaa ilman painetta kehoa vasten, mutta vesi on helppoa huomata. Huomaa veden virtaus. Huomaa miten liikut vedessä ollessa. Huomaa veden lämpötilan muutokset. Huomaa mille kehossa tuntuu vedessä liikkuessa. Huomaa myös mille vesi tuoksuu ja miten vesi heijastelee valoa kasvoille. Nauti veden tuomasta kevyestä olotilasta.

Nauti kesästä!

» Read more: Tuntoaistiharjoituksia kesään

Arkiharjoitteet: puhelin

toukokuu 10th, 2014

Myös puhelin on hyvä väline läsnäolon muistuttajaksi. Puhelimeen saa hankittua erilaisia sovelluksia muistuttamaan harjoittamisesta tai jopa ohjaamaan harjoittamista, mutta myös ihan tavalliset toiminnot voi ankkuroida ohjaamaan huomiota hetkeen.

citation rencontre amitié Kun puhelin soi
Älä vastaa ehti puhelimeen, vaan anna soiton muistuttaa sinua siitä että voit ottaa muutaman läsnäolevan hengitysen ja sen jälkeen vastata puhelimeen puheluun keskittyen.

click here for info Soittajan nimi näkyvillä
Aina kun soittajan nimi on näkyvillä puhelimessasi, huomio mille tuntuu että juuri tämä henkilö soittaa sinulle. Onko tunne mukava, neutraali tai jopa ikävä? Huomioi millaisia tuntemuksia soittaja saa sinussa aikaiseksi.

» Read more: Arkiharjoitteet: puhelin

Arkiharjoituksia

toukokuu 3rd, 2014

Mindfulness-harjoittamisen hyviä puolia on se, että aina ei ole välttämätöntä tehdä muodollista harjoitetta, vaan arjen keskellä riittää tilanteita, joista voi tehdä harjoituksen.

celebs dating 2018 KAUPASSAKÄYNTI-MEDITOINTI

Sopii varsinkin ihmisille, joilla on tapana sortua heräteostoksiin.

Aloita kauppakäynti muutamalla rauhallisella ja tietoisella hengityksellä. Muistuta itseäsi siitä miksi olet liikkeellä. Valitse tarkoitusperäsi perusteella kori tai ostoskärryt, jos niitä on tarjolla tai niille on tarvetta.

Liiku kaupassa rauhassa ja tietoisesti. Pysähdy miettimään tuotteita valitessasi mihin tarkoitukseen sitä olet hankkimassa: tarvitsetko sitä oikeasti, onko se sinulle sopiva tuote. Halutessasi voit myös tarkastaa tuotteen alkuperän, ainesosat, pohtia tuotteen matkaa kaupan hyllylle ja tietoisesti valita itsellesi ja omaan maailmankuvaasi sopivan tuotteen.

Ole rauhassa, tarkkaile, huomioi, pohdi. Huomaa esiin nousevat ajatukset ja tuntemukset ja hyödynnä niitä valinnoissasi.

» Read more: Arkiharjoituksia

Stressinhallinnasta ei kannata stressata

huhtikuu 9th, 2014

Meillä ihmisillä on vahva tapa asettaa itselle tavoitteita. Eikä se ole ihme. Onhan nytkin media taas täynnä juttuja siitä miten voi vielä laihduttaa itsensä rantakuntoon tai liikkua oikein tai syödä terveellisemmin. Myös mindfulness-tunneille ihmiset tuovat tavoitteita. Pitäisi osata, kyetä, onnistua rentoutumaan ja saamaan “täysi vaikutus” harjoituksista. Olla tunnilla täydellisesti.

Täydellistä tuntia ei ole. Ei ole oikeaa eikä väärää tapaa kokea harjoituksia. Mindfulness on olemista, toki myös huomion keskittämistä ja rentoutumista, mutta jokainen kerta voi olla hyvin erilainen.

» Read more: Stressinhallinnasta ei kannata stressata

Ystävyydestä

huhtikuu 7th, 2014

Ystävät eivät aina ole täydellisiä. Jokainen on toivottavasti saanut ystäviä. Useat meistä ovat myös menettäneet ystäviä.

Ystävyyteen liittyy paljon kirjoittamattomia sääntöjä, jotka ei ole meille kaikille samoja. Odotukset ystävyydeltä ovat subjektiivisia, mutta ystävän oletetaan toimivan kuten itse kokee että ystävien pitäisi.

Yksinäisyydessä on stigma. Se tuottaa häpeää, eikä siitä uskalleta kertoa tai siitä ei haluta kuulla.

Toisinaan kohtaa tilanteita missä ystävä selkeästi toimii ystävän parhaaksi, mutta vastaanottava osapuoli ei ole samaa mieltä. Hän ei ehkä näe omaa elämäntilannettaan, ei suostu kohtaamaan sitä tai ei ymmärrä miten se vaikuttaa toisiin. Tuntuu olevan helpompaa vain jättää ystävä ja ystävyys, jos ei olla samaa mieltä.

Ihminenhän tutkitusti haluaa lukeakin vain omaa mielipidettä vahvistavia juttuja, joten miksi ystävien kanssa pitäisi kestää erilaisuutta? Netistäkin löytää aina samoin ajattelevia, miksi todellisessa elämässä pitäisi kestää jotain muuta?

» Read more: Ystävyydestä

Ilman tavoitteita

maaliskuu 24th, 2014

Mindfulnessin hyödyistä työpaikoillakin puhutaan jo paljon. Monet yritykset tarjoavat työntekijöille mahdollisuuden tutustua harjoittamiseen tai osallistua työpaikoilla pidettäviin kursseihin. Joskus kuitenkin unohdetaan, että jos tilaisuudesta tehdään työntekijälle pakollinen, hän saattaa suhtautua aiheeseen hyvin epäluuloisesti tai jopa luullen että sen takana on jotain “suurempaa”.

Harvoin mikään onnistuu helposti pakottamalla. Ei itseä pakottamalla eikä toisia pakottamalla. Ihmiselle täytyy antaa mahdollisuus valita, pohtia, kokeilla ja tutustua rauhassa. Tuskin on mitään asiaa mikä sopii kaikille, kaikkina hetkinä, kaikissa elämäntilanteissa.

Mindfulnessiakaan ei voida viedä työpaikalle olettaen, että kun nyt kaikki työntekijät harjoittavat pari tuntia, tuottavuutemme lähtee nousuun, koska keskittyminen ja luovuus paranee ja ihmiset ovat onnellisempia.

Mindfulnessin vaikutusten näkyminen edellyttää harjoittamista. Sitä että pitää harjoitteita mukanaan arjessa kuten muitakin työkaluja, ja käyttää niitä tarpeellisissa tilanteissa. Lisäksi olisi hyvä harjoittaa joka päivä, hyvinvointia ja terveyttä ylläpitääkseen.

» Read more: Ilman tavoitteita

Rauha alkaa jokaisen sisältä

maaliskuu 4th, 2014

Hengittäminen on automaattista. Hengittäminen on tärkeää. Hengittäminen on aina mukana kulkeva työkalu oman olotilan rauhoittamiseen.

Nykyihmisen elämä on usein vaativaa, stressaavaa ja kiireistä. Kasaamme vaatimuksia itsellemme ja toisille. Asioiden kasaantuessa hermostumme helposti. Hermostuessa pahennamme omaa olotilaa ja toisinaan myös toisten.

Filosofi Blaise Pascal sanoi jo 1600-luvulla: “Kaikki ihmisen harmit johtuvat hänen kyvyttömyydestään istua hiljaa huoneessa tekemättä mitään.”

Totta monesti vielä tänäkin päivänä. Paikoillaan oleminen on vaativaa. Kärsivällisyys ja keskittyminen on taitoa. Onneksi sitä voi harjoitella. Missä vain. Milloin vain.

» Read more: Rauha alkaa jokaisen sisältä

Auttamisen iloa

helmikuu 25th, 2014

Lomalla olen katsellut Suomea auton lasien läpi reilut 1000 kilometriä. Olen samalla pohtinut miten monia erilaisia tapoja meillä on elää tässä pienessä maassa ja miten vähän tunnumme välillä välittävän siitä miten toiset elävät. Omaa asiaa ja ajattelutapaa on helppoa puolustella ja toisilta ottaa pois.

Olen itse asunut koko elämäni kaupungissa tai lähiössä. Maaseutuelämään olen saanut kosketuksen mieheni suvun kautta. Kun vierestä seuraa miten kovaa työtä pientilallisen elämä on, tuntuu Maajussille Morsian -ohjelma kovin romantisoidulle, vaikka varmasti siinäkin pyritään tuomaan työn määrä esille.

Kuinka moni on valmis olemaan sidottuna vaikka karjaan läpi vuoden 24 tuntia vuorokaudessa? Kuinka moni olisi valmis joka aamu heräämään neljältä aamulla ja tarkastamaan että eläimillä on kaikki hyvin ja myöhään illalla viimeiseksi tehdä saman. Päivän täyttyy lukemattomista erilaisista töistä navetassa ja ulkona säästä riippumatta. Kaikkeen täytyy varautua, ja osaamisen kattaa käytännöstä byrokratiaan.

» Read more: Auttamisen iloa