Myötätunto voimavarana

28.03.2012 kirjoitti MieTo ry Kommentoi »

conocer parejas para amistad Törmäsin taannoin hauskaan ja oivaltavaan aamurukoukseen.

read “Rakas Jumala, tähän mennessä tänään olen tehnyt kaiken oikein. En ole juoruillut, en ole menettänyt malttiani, en ole ollut ahne, äreä, ilkeä, itsekäs tai liian nautinnonhaluinen. Olen erittäin kiitollinen. Mutta muutaman minuutin kuluttua, Jumala, minä aion nousta sängystä. Ja sitten siitä eteenpäin tarvitsen luultavasti paljon enemmän apua.”

click to read more On helppoa olla hyvä ihminen ja tehdä asiat hyvin, kun makaa vielä aamulla sängyssä. Kun nousemme ylös ja olemme kontaktissa toisiin, kasvaa mahdollisuus “joutua vaikeuksiin”. Kiireessä tulee helpommin tiuskittua, sanottua ikävästi, olla huomioimatta toisen tunteita ja tarpeita, kuunneltua huonosti… Mitä tietoisempia olemme omista ajatuksista, tunteista ja itsessämme heränneistä reaktioistamme, sitä paremmin pystymme valita miten haluamme toimia.

http://bandarjudibola.org/?protis=rencontre-jeune-cubaine&4c0=db

rencontre pour ado de 13 ans gratuit Meiltä useimmalta vaaditaan arjessa paljon. Tarvitsemme päivän mittaan monenlaisia taitoja, joudumme huomioimaan toisia ihmisiä, liikkumaan aikataulujen mukaisesti, pitämään oikeat tavarat mukana, ratkomaan ongelmia, vastaanottamaan pettymyksiä ja toivottavasti myös kohtamaan mukavia ihmisiä ja iloisiakin tapahtumia.

dom rep frauen kennenlernen Arki on monelle agility-radalla juoksemista. Meillä on mielikuva mitä muut meiltä odottavat, mitä itse vaadimme itseltämme ja lisäksi saamme päivittäin kuulla uutisista miten työelämässä pitää jaksaa pidempään, miten meidän pitää kehittää uusia toimivia ratkaisuja yhteiskunnan toimintatapoihin… Eteemme ei maalata kauniita kuvia tulevaisuudesta, vaan työsarkaa kasataan päivittäin ja päälle kerrotaan “että pitää jaksaa”. Monessa kohtaa kansalainen kuitenkin jätetään hyvin yksin jaksamaan.

http://sevenhillsglass.com.au/?mikstyis=recherche-homme-de-confiance&5b8=d9 Myötätunnon voima on tuttua meditoijille. Myötätuntoa annetaan itselle ja kanssakulkijoille. Myötätunnon vaikutusta on tutkittu.

  • Myötätunto pehmentää negatiivisten tilanteiden vaikutusta.
  • Myötätuntoinen pelkää vähemmän epäonnistumista ja hylkäämistä.
  • Se on tasapainoinen tapa säädellä tunteita, tunteet hyväksytään sellaisina kuin ne ovat.
  • Myötätunto on yhteydessä tyytyväisyyteen elämässä.

http://tjez.gob.mx/perdakosis/3249 Tutkimus myötätunnosta on vasta aluillaan, mutta tulokset näyttävät lupaaville. Myötätunto on iso voimavara.

Miten saisimme myötätuntoa lisää työelämään, kouluihin ja omaan asenteeseemme? Kuten ilokin tarttuu flunssan lailla ihmisestä toiseen, saamme myötätuntoisen asenteenkin leviämään kulttuurissamme. Toivon että osoitat myötätuntoa itsellesi ja toisille, sekä huomaat itselläsi olevan elämää stressin ulkopuolellakin.

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!