Esimiehien kovat haasteet

15.03.2011 kirjoitti MieTo ry Kommentoi »

comment rencontrer sa femme en islam Moni esimies hoitaa esimiehiyttään oman työnsä ohella. Organisaatioissa esimiestyölle ei useinkaan varata laskennallista aikaa, vaan esimiehenä oleminen pitäisi hoitua kaiken muun ohella sujuvasti ja tehokkaasti. Tietoa ja opetusta esimiestaidoista ja alaistaidoista on saatavilla. Tietomäärä lisääntyy tutkimustulosten valmistuessa. Alaisetkin saattavat odottaa olemassa olevan tietomäärän näkyvän esimiestyössä ehkä tajuamatta, että useinkaan esimiehellä ei ole aikaa eikä mahdollisuuksia pitää yllä esimiestaitojaan tai ehkä opetella niitä ollenkaan.

why not find out more Konsultoin säännöllisesti esimiehenä työskenteleviä ihmisiä heidän esimiestyönsä haasteista valmentajana ja työnohjaajana. Esimiestyö on haasteellista, mutta toki myös antoisaa. Esimies ei voi olla pelkästään mukavia jutusteleva ”ystävä”. Esimieheltä kaivataan etenkin hankaliin asioihin puuttumista sekä osaamista moniin erilaisiin tilanteisiin juridisesti, tunneälyllisesti tai vaikka tuotannollisesti katsoen. Esimieheen luotetaan ja häneltä vaaditaan. Hän on aina esiintymislavalla työssä ollessaan. Häntä tarkkaillaan ja arvostellaan.

premiere rencontre quoi faire

useful source Olen itse toiminut esimiehenä lähes 20 vuotta. Harmittaa, ettei käytössäni ollut kaikkia niitä esimiestyön ja valmennuksen työkaluja mitä nyt omaan. Esimiehenä oleminenkin on jatkuvaa oppimista, eikä siinä koskaan ole liian oppinut. Tilanteet ovat vaihtelevia ja aina erilaisia. Ihmiset tuovat mukanaan erilaisia tulkintoja ja kokemuksia. Sama asia voi olla täysin päinvastainen saman tiimin jäsenille. Yksi teko tai lause voi olla toisen päivän pelastava ja toiselle mielialaa masentava. Näkökulmamme asioihin ovat niin erilaisia.

http://sparkbomb.com/magikan/624 Esimiehelle on tärkeää pitää huolta omasta voinnistaan, jotta jaksaa jakaa alaisten riemut ja surut. Joskus voi olla hyväksi pyytää paikalle ulkopuolinen selvittämään ongelmatilanteita. Kun ihmiset investoivat itsensä tunteineen asioihin, on helposti vaarana ottaa itseensä jokin aivan yleistasoinenkin kommentti. Kun esimiehen omat asiat ovat kunnossa, jaksaa työssä paremmin.

pos hook up Työpaikan ongelmatilanteiden korjaaminen ulkopuolisena on haastavuudellaan innostavaa sekä mielenkiintoista. Ulkopuolisena on helppo nähdä väärinymmärrykset sekä loukkaantumiset. Ulkopuolisena on helpompaa puuttua asiaan, koska hänellä ei ole omia tunteita investoituna tilanteeseen.

partnersuche montabaur Jotta työ sujuu, pitää ihmisten pystyä työskentelemään yhdessä yhteisen päämäärän eteen. Se hankaloituu heti, kun asiat jäävät vaivaamaan. Katkeruus ja luottamuspula lisääntyy. Kun työpaikan mielipidevaikuttaja kääntyy myrkyttämään ilmapiiriä, on työnantajan edustajan korkea aika toimia tehokkaasti tilanteen ratkaisemiseksi.

http://szerencs.hu/trevel/551 Ongelmat on aina otettava vakavasti. Jos alainen kertoo ongelmastaan voimakkain ja suorin sanakääntein, on lepertelevä vastaaminen loukkaava. Se ilmaisee, ettei esimies ota asiaa ja henkilöä vakavasti. Vaikka asia olisikin todellisuudessa pieni, asiaa esille tuovalle se saattaa olla sillä hetkellä suurin asia. Kunnioita hänen tunteitaan kohtaamalla ne todellisina tunteina. Arvostuksesi tuottaa arvostusta. Kun alainen valittaa ongelmasta, kysy häneltä mitä pitäisi tehdä jotta asia olisi paremmin. Esimiehen ei tarvitse aina tietää ratkaisuja, mutta hänen tulisi tietää kuinka saa ratkaisuja esiin ympärillä olevilta ihmisiltä.

Aina ei tarvitse muuttaa sitä mikä on ongelmana. Joskus riittää, että jokin muuttuu ongelman lähellä. Pienikin muutos vaikuttaa ongelmaan ja pakottaa sitä muuttumaan johonkin suuntaan. Elämä on jatkuvaa pientä muutosta. Muutosta ei tarvitse pelätä. Muutos loppuu kuolemaan.

Esimiehenä kannattaa keskittyä niihin asioihin mitkä toimivat. Herätä ihmiset aika ajoin huomaamaan hyvät asiat ympärillään. Olemme herkempiä huomaamaan negatiivisen, vaikka positiivisuutta kaipaammekin enemmän. Meillä on paljon hyvää ympärillämme. Turrumme siihen kuitenkin helposti ja haluamme taas lisää jotain. Välttämättä itsekään tietämättä mitä.

Itse uskon käytännönläheiseen ratkaisukeskeisyyteen. Uskon siihen asiassa kuin asiassa. Kun surut on surtu on aika lähteä eteenpäin ongelmasta ja tarttua ratkaisujen mahdollisuuksiin niin yksityiselämässä, yhteisöissä, kuin työpaikoillakin. Joskus ulkopuolisen asiantuntijan palkkaaminen ongelmaa selvittämään voi tuntua kalliille ratkaisulle. Asiantuntija saattaa kuitenkin saada yhteisön ajatukset suuntautumaan ratkaisuihin ongelmien sijaan jo parissa tunnissa. Kuinka kalliiksi tulee työyhteisön jämähtäminen keskelle ongelmaa?

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!